Omgeving

Proeven en Proosten in Bourgondisch Brabant
Pannenkoekenhuis Belveren

Natuurlijk wil je lekker en gezellig lunchen, borrelen of dineren als gast in Brabant! Waar je ook bent, altijd vind je een terras of eetgelegenheid in de buurt. Op 100m afstand van ‘Onder De Wolfskap’ ligt Pannenkoekenhuis Belveren bekend om zijn lekkere pannenkoeken. Met meer dan 290 verschillende pannenkoeken zal iedereen hier smullen.

Kasteel Nemerlaer

Op de begane grond van kasteel Nemerlaer is overdag een prachtige gelegenheid voor een hapje en een drankje onder in het kasteel of bij goed weer op het terras. In het dorp is borrel en dinercafé Juffrouw Jopsen, een dorpscafé waar de eigenaar je met Brabantse gastvrijheid ontvangt.

Oisterwijk Centrum

Op drie kilometer afstand is het kleine Oisterwijk met misschien wel het grootste terras van Nederland! Je kunt haast niet kiezen uit het gevarieerde aanbod van eetgelegenheden: in het bos, aan een ven of in het centrum op De Lind, van gemakkelijk en ongedwongen tot superluxe. Je vindt het er allemaal.
In de oude Koninklijke, Verenigde Leerfabriek in de winkel van Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt, scoor je bovendien het lekkerste gebak.

Brabantse steden & dorpen ontdekken
Oisterwijk (3 km)

In augustus 2020 werd Oisterwijk gekroond tot één van de allermooiste dorpen van Nederland! De jury roemde de typisch Brabantse en bourgondische sfeer én jaloersmakende ligging in de bossen. Oisterwijk, de Parel in ’t groen, heeft je met het historische centrum, allerlei culturele bezienswaardigheden die écht de moeite waard zijn om te bezoeken, de vele mooie winkels en bourgondische gezelligheid veel te bieden. Het is een gevarieerde en geliefde bestemming.

Tilburg (13,5 km)

Tilburg heeft vele verborgen pareltjes, maar ook spraakmakende musea zoals Museum De Pont en het Textielmuseum, een dwaalgebied vol bijzondere winkels in prachtige historische panden en een street-art-fietsroute langs meer dan dertig grote muurschilderingen. En wat te denken van de hippe Spoorzone, met de bijzondere LocHal die in 2019 niet alleen werd uitgeroepen tot ‘world building of the year’, maar ook werd bekroond met twee andere prestigieuze prijzen.

Den Bosch (13 km)

De hoofdstad van Brabant is een prachtige vestingstad met een bruisend centrum waar altijd iets te doen is en waar je heerlijk kunt shoppen. In Den Bosch geniet je van een veelzijdig cultuurhistorisch aanbod, afgewisseld met moderne en eigentijdse bezienswaardigheden. Maak een stadswandeling langs bijzondere erfgoedlocaties, een rondvaart over de Dieze, of breng een bezoek aan de musea: Noord-Brabants museum, Designmuseum of het Jeroen Bosch Art center of een bijzondere erfgoedlocatie.

Oirschot (14km)

Als je vanuit ‘Onder De Wolfskap’ dwars door het natuurgebied De Kampina loopt, bevindt zich aan de andere kant, midden in de Kempen het pittoreske dorpje Oirschot met zijn historische dorpskern. Eeuwenlang hebben rijke heren, geestelijken, architecten, boeren, burgers en kunstenaars hier hun sporen achtergelaten. Met zijn meer dan 350 rijks- en gemeentelijke monumenten is Oirschot zeer de moeite waard om te bezoeken.

Sportieve uurtjes

Zwemmen kan het hele jaar door in het Oisterwijkse binnenbad Den Donk; in de zomermaanden kunnen zowel het buitenbad Staalbergven in Oisterwijk als Strandbad De Ijzeren man in Vught (8 km) een aantrekkelijk alternatief zijn.
Golfen kan op verschillende Brabantse golfbanen die liggen in de driehoek Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

Prachtige tochten door het Brabantse land

Voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters zijn er volop mogelijkheden om een prachtige toer in de natuur te maken door de Kampina, Het Groene Woud of de Oisterwijkse bossen en vennen. Met behulp van de wandel-, ruiters- en fietsknooppunten stippel je gemakkelijk een eigen route uit die zelfs al kan beginnen bij ‘Onder de Wolfskap’ bed en ontbijt.

Je kunt ook kiezen voor een bestaande wandeling zoals de etappes van het Pelgrimspad (LAW 7.II) dat start op 150m. Zie ook https://www.tweevoeter.nl/ . De La Trappe fietsroutes brengen je vanuit de Abdij van de Trappisten langs prachtige dorpjes en de Van Gogh fietsroute kent drie rondes dichtbij ‘Onder De Wolfskap’. Overigens liggen we aan de fiets route knooppunten. Natuurlijk kun je ook eerst de auto of fiets te pakken naar een van de mooie natuurgebieden in de nabije omgeving het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen.